چهارشنبه ۲۱ آذر ۱۴۰۳ |۹ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 11, 2024
زائران طریق الحسین

حوزه/ مشاور تولیت مسجد مقدس جمکران با‌ بیان این که سومین همایش بین‌المللی اربعین طریق‌الحسین(علیه السلام) با همکاری مرکز پژوهش‌های مسجد مقدس جمکران و دانشگاه امام صادق(علیه السلام) برگزار می‌شود، گفت: این همایش در دانشگاه کوفه برگزارخواهد شد و اختتامیه آن در موکب مسجد مقدس جمکران در محل عمود ۱۰۷۰ انجام می شود.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، سید مجید امامی با ‌بیان اینکه سومین همایش بین‌المللی اربعین طریق‌الحسین(علیه السلام) با همکاری مرکز پژوهش‌های مسجد مقدس جمکران و دانشگاه امام صادق(علیه السلام) برگزار می‌شود، اظهار کرد: مهلت ارسال چکیده آثار به دبیرخانه جشنواره توسط اساتید، محققان، طلاب و علاقه‌مندان به پایان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه ارسال آثار همچنان ادامه داد، افزود: مقالات و آثاری که در سطح علمی پژوهشی و یا بالاتر ارزیابی شوند، می‌توانند به همایش راه یابند.

امامی باتأکید براینکه دانشگاه کوفه یکی از مشارکت‌کننده‌های اصلی همایش به‌شمار می‌رود، تصریح کرد: همایش در روز 13 آبان‌ماه مصادف با 14 صفر که مطابق با تقویم عراق است، از هشت صبح تا اذان مغرب در این دانشگاه برگزار می‌شود.

وی با اشاره به این که دانشگاه کوفه در مسیر نجف به سمت مسجد کوفه قرار دارد، افزود: مهمانان داخلی، خارجی و شخصیت‌های برجسته علمی و حوزوی در این همایش حضور یافته و سخنرانان برجسته‌ای به‌منظور سخنرانی در همایش برگزیده شده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) بابیان این که برخی شخصیت‌های علمی، حوزوی و اجتماعی عراق به‌منظور شرکت در افتتاحیه همایش دعوت شده‌اند، عنوان کرد: این برنامه با رویکرد همکاری بیشتر با این شخصیت‌ها برگزار شده که توسط رسانه‌های داخلی و خارجی پوشش داده می‌شود.

وی مراسم اختتامیه همایش طریق‌الحسین(علیه السلام) را مورد اشاره قرار داد و ادامه داد: براساس برنامه‌ریزی‌ها اختتامیه مراسم باحضور برخی مهمانان همایش و مخاطبانی که در پیاده‌روی اربعین شرکت کرده‌اند، برگزار می‌شود.

امامی خاطرنشان کرد: اختتامیه از  صبح تا ظهر روز چهارشنبه 18 ماه صفر و در آستانه ورود زائرین به کربلا در سالن اجتماعات موکب مسجد مقدس جمکران واقع در عمود 1070 برگزار می‌شود.

وی بابیان اینکه نتایج پنل‌ها و گزارش دبیران کمیسون‌های همایش در اختتامیه ارائه می‌شود، ادامه داد: نمایندگانی از تولیت‌های اعتاب مقدسه عراق در این مراسم حضور دارند و این مراسم نیز از شبکه‌های داخل و خارج پخش خواهد شد.

دبیر اجرایی همایش طریق‌الحسین(علیه السلام) باتأکید براینکه مسئولان برگزاری همایش با علمای عراق و نجف دیدار و گفت‌گو کرده‌اند، تصریح کرد: دو نکته اساسی توسعه و ترویج اربعین و انسجام همایش‌ها در این دیدارها مطرح شد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت.

وی توسعه و ترویج مقالات با موضوع اربعین را الزامی دانست و بیان کرد: با توجه به سفارش علمای دین بسترسازی برای تولید محتوا، ترویج تحقیقات حوزوی و توسعه مباحثات باید به‌سرعت در دستور کار قرار گیرد، چراکه نیازمند برنامه‌ریزی منسجم و کاربردی است.

امامی با اشاره به اینکه برخی نهادها به‌دنبال ثبت زیارت اربعین در یونسکو هستند، گفت: زیارت اربعین به‌عنوان میراث معنوی مشترک بشری به‌شمار رفته که برای ثبت در سازمان یونسکو نیازمند متون و تحقیقات دامنه‌دار و گسترده است.

وی با تأکید براینکه بیش از هزار صفحه متن به همت همایش طریق‌الحسین(علیه السلام) تولید شده، افزود: بخشی از این مطالب ترجمه شده و بخشی دیگر نیز به‌زودی ترجمه می‌شود.

مشاور تولیت مسجد جمکران با تأکید براینکه همایش‌های متفاوتی با موضوع اربعین در حال برگزاری است، ابراز کرد: خواسته دیگر علما انسجام و وحدت لازم در برگزاری این همایش‌هاست که به‌صورت مجزا توسط نهادهای ایرانی و عراقی برگزار می‌شود.

وی هماهنگی و وحدت رویکرد را عامل تأثیرگذاری بیشتر همایش‌ها دانست و افزود: سبک‌ها و روش‌های مختلف نباید مانع انسجام شود، چراکه اکنون حداقل 4 همایش با موضوع مطالعات اربعین و با حضور شخصیت‌های دانشگاهی و حوزوی در حال برگزاری است که مسئولین همایش طریق‌الحسین(علیه السلام) با آن‌ها در ارتباط هستند.

امامی با اشاره به همایش طریق‌الحسین(علیه السلام) تجربه خوبی در این زمینه کسب کرده است، عنوان کرد: در صورت هماهنگی و همکاری سایر نهادها می‌توانیم این تجربیات را انتقال داده تا گام‌های موثرتری در راستای مصالعات اربعین برداریم.

وی با اشاره به اینکه همایش طریق‌الحسین(علیه السلام) استانداردهای لازم را از لحاظ رویکرد تخصصی رعایت کرده، اظهار کرد: حضور محققان حوزوی قم و نجف و دعوت از مهمانان ارزنده و رهبران مذهبی جهان اسلام از نکات برجسته این همایش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(علیه السلام) بابیان اینکه حداقل 15 مهمان خارجی در همایش حضور می‌یابند، عنوان کرد: برخی از این مهمان‌ها مذهب زیدی، صوفی، اسماعیلی و تسنن دارند که در مواجهه با مقوله مذهبی اربعین طبیعتا واکنش‌های قابل تأملی را خواهند داشت.

وی در پایان خاطرنشان کرد: به لطف خدا میزبان و بانی زیارت اربعین بخشی از رهبران جهان اسلام به عهده ما قرار گرفته و امیدواریم تلاش‌های انجام‌شده در این زمینه گسترش یابد.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha